Solister » Anne Sofie von Otter, mezzosopran

Anne Sofie von Otter

Anne Sofie von Otter är en av sin generations främsta sångerskor. Efter studier i Stockholm och London debuterade hon i Basel, och därifrån tog hon steget ut i en fantastisk, internationell karriär som spänner över tre decennier.

Anne Sofie von Otter har rönt stora framgångar på de välkända operascenerna och konsertsalarna världen över, och sjungit med världens ledande dirigenter, såsom Claudio Abbado, Georg Solti, James Levine, Riccardo Muti, Bernard Haitink, John Eliot Gardiner och Carlos Kleiber. Hennes omfattande repertoarlista innehåller operaroller i verk av såväl Mozart, Strauss och Händel som Wagner och Bizets Carmen.

Anne Sofie von Otter har gjort många prisbelönta inspelningar av romanser, kammar- och orkestermusik, oratorier och operor. I flera av dessa har hon samarbetat med pianisten Bengt Forsberg. Hon har även gjort genreöverskridande samproduktioner med bl a poplegenden Elvis Costello och legendariske jazzpianisten Brad Mehldau.

Under 2012 framträder Anne Sofie von Otter med Mahlers Das Lied von der Erde i Berlin och Salzburg, under ledning av Simon Rattle. På Opéra National de Paris sjunger hon Geneviève i Pelléas et Mélisande, och på De Nederlandse Opera som Clytemnestre i Iphigénie en Aulide under ledning av Marc Minkowski. Tillsammans med Cecilia Bartoli och Andreas Scholl sjunger hon i Händels Giulio Cesare på Sommarfestspelen i Salzburg.