Solister » Katja Zhylevich, mezzo-soprano

Katja Zhylevich

Katja Zhylevich avslutade sina studier vid Operahögskolan i Stockholm i december 2011.

År 2010 gjorde Katja sin debut på Folkoperan i Stockholm i en uppsättning av Kurt Weills Silversjön. Bara tre månader senare gjorde hon även sin debut på Drottningholms slottsteater i rollen som Ramiro i Mozarts ”La finta giardiniera”. 2011 gjorde Katja ytterligare en Mozart roll på Drottningholm och denna gång som Dorabella i ”Cosi fan tutte”.

Katja uppträder regelbundet med konserter och på festivaler. Hon har gjort ett antal solo uppträdanden på Drottningholm (där hon sjungit Haydns kantat ”Arianna a Naxos”) och hennes senaste uppträdande där var i mars 2012 då hon sjöng för deras kungliga högheter kungen och drottningen av Sverige samt för hans kungliga höghet prinsen av Wales och hertiginnan av Cornwall under deras statsbesök till Sverige.

Katja har också uppträtt på andra platser runt om i Sverige som till exempel, Västerås Konserthus, Varbergs Teater och Stora sunby slott. I Stockholm har Katja uppträtt på Karl V:s paviljong i kungliga slottet, på Musikaliska, i Riddarhuset, samt Eric Ericsonhallen.

Förutom detta så har Katja mottagit ett flertal musikpriser, bland annat stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien, Anders Sandrews Stiftelse, Anders Walls Stiftelse, ÅF-Ingemansson och senast från Drottningholmsteaterns vänner.