Ensembler » Tango for 3

Tango for 3

Kvartetten Tango for 3 har hyllats av såväl publik vid klassiska musikfestivaler som av tangodansare och tangoentusiaster. Deras kombination av lekfulla tangoarrangemang av klassiska och populära melodier, Sverre Indris Joner’s originella tangokompositioner, samt deras passion för Piazzolla och traditionell argentinsk tango gör dem tämligen enastående i sitt slag.

Sverre Indris Joner – Piano
Sverre Indris Joner är arrangör, kompositör och grundare av Tango for 3. Han har examen från Oslo Universitet samt Cervanteskonservatoriet i Havanna. Han komponerar och arrangerar musik för film, teater, symfoniorkestrar, bland annat hans erkända Concerto Grosso för orkester och kvartett, samt för den elektroniska tangoensemblen Electrocutango som uppskattas av tangodansare över hela världen.

Per Arne Glorvigen – Bandoneon
Per Arne Glorvigen är utbildad accordionist vid Musikhögskolan i Oslo och var den förste skandinaviske bandoneonisten att ta examen från L’École Nationale de Musique i Gennevilliers i Frankrike. Han har också studerat bandoneon i Buenos Aires. Glorvigen är bosatt i Frankrike och har spelat med så skilda artister som Ensemble Intercontemporain, Gidon Kremer och flera argentinska orkestrar.

Odd Hannisdal – violin
Odd Hannisdal är konsertmästare i Den Norske Operas Orkester. Han spelar regelbundet tillsammans med Norska Kammarorkestern, Kringkastingsorkestret, Oslo Filharmonien, den samtida ensemblen Cikada samt Electrocutango.

Steinar Haugerud – Kontrabas
Steinar Haugerud spelar i gruppen Electrocutango och undervisar i tangostil och -teknik vid Trondheims Universitet. Han framträder regelbundet med orkestrar som Oslo Camerata och Trondheimsolistene, Nordnorsk opera og symfoniorkester samt Kristiansand Symfoniorkester.

Tango for 3 har spelat tillsammans sedan 1986. De har turnerat i Norge, Sverige, Danmark, Frankrike, Spanien, Nederländerna, Belgien, Finland och Argentina. Den argentinska sångerskan Julia Zenko har turnerat med dem till Belgien och Nederländerna. I Norge har de hyllats för sitt konsertanta framförande av Piazzollas María de Buenos Aires. De fick också lovord i pressen för tangoshowen Tangotenko i Oslo med dansarna Pablo Inza och Veronika Alvarenga.

Kvartetten har givit tangokonserter med många orkestrar såsom Oslo Filharmonien, Trondheims Symfoniorkester, Kringkastingsorkestret, Stavangers Symfoniorkester, Kristiansands Symfoniorkester, Göteborgs Symfoniker, Deutsche Kammerphilharmonie, Dresdner Philharmonie, Junge Philharmonie Salzburg samt BBC Symphony Orchestra.