Solister » Bengt Rosengren, oboe

Bengt Rosengren är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm och solooboist i Sveriges Radios Symfoniorkester sedan 1983.  Han har varit solist med orkestern ett flertal gånger, exempelvis i Richard Strauss oboekonsert med Esa-Pekka Salonen i den årliga musikfestivalen på Kanarieöarna.
Som medlem i Stockholms Nya Kammarorkester (SNYKO) har Bengt framträtt som solist både i Sverige och utomlands, bl. a i Penderecki och Lutoslawski festivalerna i Konserthuset och i en skandinavisk musikfestival i New York.
Bengt Rosengren är en mycket efterfrågad kammarmusiker och har gjort många inspelningar på Sveriges Radio. Grammofon- inspelningar inkluderar bl.a en CD med moderna nordiska oboe-konserter med Sveriges Radios Symfonikorkester under Ole Kristian Ruud och Esa-Pekka Salonen och inspelningar av kammarmusik för oboe och piano tillsammans med pianisten Kerstin Nylander; bl.a musik av Robert Schumann ”Liksom av drömmens röster sjungen” och musik av franska tonsättare  ”Conversations”.  Han är också medlem i Amadékvintetten, en blåskvintett som har gjort ett antal inspelningar och turnéer sedan starten 2000.   Sedan 2001 undervisar Bengt Rosengren i oboe och i påbyggnadsutbildning i orkesterspel på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.